Stor satsning på Höga Kustens landsbygd

Nu tas krafttag för att öka attraktiviteten i Höga Kusten. Två nya projekt har prioriterats av Leader Höga Kusten för att öka attraktiviteten och landsbygdsutvecklingen.
– Det känns fantastisk spännande och vi tycker oss redan se en positiv attitydförändring hos olika aktörer på landsbygden, säger Jenny Edvinsson, verksamhetsledare på Leader Höga Kusten. 

I en tid där fler och fler söker äkta och genuina produkter eller tjänster skapas nya möjligheter för landsbygdens företag och organisationer i samverkan. För att få kunna vidareutveckla sina verksamheter kan dessa söka stöd från Leader Höga Kusten, som under EU:s programperiod 2014- 2020 arbetar med landsbygdsutveckling inom ramen för Lokalt ledd utveckling genom Leader-metoden i Härnösands, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsviks kommun.

Nu har två nya projekt prioriteras av Leaders styrelse för att stödja Höga Kustens landsbygd. Lungviks IF vill skapa en modell för socialt företagande, där målet är att idrottsföreningen och lanthandelns tillsammans med företaget Ekotech skapar förutsättningar för en levande landsbygd genom att gemensamt erbjuda service som t.ex. städning, snöskottning för äldre och andra boende i Bjärtrås landsbygd. Leader Höga Kusten har även valt att prioritera ett projekt med Ulvö Kapellag, som vill utveckla erbjudandet kring Ulvöarna som besöksmål i Höga Kusten.

– Det finns en otrolig potential och många innovativa produkter och samarbetsformer på landsbygden. Vi vill lyfta fram dessa goda exempel och även möjliggöra fler satsningar på landsbygden genom vår verksamhet, säger Jonny Lundin, ordförande i Leader Höga kusten.

En annan del av satsningen är att tillföra kompetens och stärka organisationen. Detta gör man genom att anställa Eva Jilkén som projektcoach, som ska hjälpa till och stödja företagen för att våga satsa på sina idéer och produkter. Eva har en bakgrund som jurist och har även arbetat med varumärkesbyggande på Arla och Mjälloms Tunnbröd samt med olika former av strategiarbete ur ett landsbygdsperspektiv.

– Det finns en tydlig trend för att vilja leva och verka på landsbygden och det känns fantastiskt roligt att Leader Höga Kusten göra några av satsningarna möjliga, säger Eva Jilkén.

För frågor kontakta
: Verksamhetsledare Jenny Edvinsson,
tel +46(0)70 647 14 80, jenny@leaderhogakusten.se
Läs mer om Leader Höga Kusten på www.leaderhogakusten.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *