LEADER ON TOUR HÖGA KUSTEN!

Visst vet du att landsbygden i Höga Kusten är fylld av driftiga föreningar, entreprenörer och kommuner som tillsammans utvecklar landsbygden? Vi har hälsat på några av dessa som med stöd av Leader Höga Kusten skapat en levande landsbygd. Följ med på resan till åtta projekt som förverkligat allt från kontors-hubbar, nya vandringsleder och mataffärer, konserter till nya företag och fler människor som bosätter sig i Höga Kusten. Tillsammans blir allt möjligt.

FÖLJ MED PÅ RESAN!

SAMVERKAN I NORA

Åk med ut till Nora där du träffar de som skapat en framgångsrik lokal matbutik och mack. Dessutom får vi lyssna på konsert med bygdens son Tomas Ledin- tillsammans med 1200 andra!

BYGD OCH STAD I BALANS I ÖRNSKÖLDSVIK

Följ med på ortsvandring i Bredbyn där det bestäms vad som ska göras för att lyfta byn. Sedan blir det fika på Växtplats Nätradalen som samlar driftiga ortsbor!

TURISMUTVECKLING I JUNSELE

Låt oss guida dig till Junsele som fått ett ansiktslyft, en egen torghandel med lokalt mathantverk och ett öppet landskap som välkomnar besökaren.

HÄRNÖSAND LANDSBYGD 2.0

Denna resa tar oss till Härnösand där friluftslivet fått ett uppsving. Följ med till ett projekt där nya grepp tas för service på landsbygden & man snart kan få hem både livsmedel och böcker med ett klick på nätet!

BREDBAND I SOLLEFTEÅ

Ta den vackra vägen genom Sollefteås älvlandskap, där satsningen på bredband gör att många kan driva företag och jobba hemifrån på landsbygden. Vi hälsar på Fik i Butik mitt i storskogen och får det vått om fötterna i ett pågående grävarbete.

KONSTHALLEN I MJÄLLOM

Träffa föreningarna som med stöd av Leader Höga Kusten skapat en konsthall och gett nytt liv till en fd skofabrik, där konstnärer och konsthantverkare i Höga Kusten nu ställer ut sin konst.

UNG LANDSBYGDSENTREPRENÖR

Träffa årets Unga Landsbygds-entreprenörerna som i sommar testat sina affärsidéer och fått smak på ett liv som företagare på landsbygden.  

UTVECKLING I GIDEÅ

Se hur en mindre förstudie om livsmedelsbutiken blev en kick-start för utveckling i hela byn: Inflyttning, utveckling av butiken och en digital bio där man nu kan se opera live från the Metropolitan i New York!

FÖLJ OSS PÅ

HAR DU EN PROJEKTIDÉ?

Har du en vision för din landsbygd som du vill förverkliga tillsammans med andra? Genom Leader Höga Kusten kan du få ekonomiskt stöd, kontakter och coachning för att komma vidare med din projektidé. Fyll i formuläret här eller ring oss!