VÄLKOMMEN TILL LANDSBYGGARE-DAGEN!

 Landsbyggaredagen är till för dem som bygger vår landsbygd i Höga Kusten, alltså drivna entreprenörer och föreningar som verkar i Höga Kusten.

Landsbyggaredagen 2019 kommer att hållas den 26 september. Arrangör är Leader Höga Kusten.

TACK alla som deltog och var med och bidrog till Landsbyggaredagen!
Intresset för och dagen blev över förväntan med över 70 stycken deltagande entreprenörer, föreningar, partners, coacher och föreläsare.
Bilder och filmer från dagen hittar ni här>>

VAD:
Tisdagen den 20 juni samlas vi landsbyggare, entreprenörer och föreningar i Höga Kustens landsbygd för att inspireras, umgås, äta middag och för att utveckla våra verksamheter tillsammans.

TID/PLATS: Tisdagen den 20 juni kl 10:00-20:00, FriluftsByn, Docksta.

PRIS:
 I priset ingår; föreläsningar, workshops och den gemensamma långbordsmiddagen.
Dessutom får du vara del av vår Landsbyggare-film, som du kan använda i din egen marknadsföring.

– Ordpris 395 kr.
– Bokningar innan 31 maj 199 kr
Antalet platser är begränsade till 50 deltagare. Boka biljett i tid!

OBS! Deltagare i Landsbyggaredagen den 20 juni har förtur till Landsbyggaredagen del 2  där inspiration blir till konkret affärsnytta!

Anmäl dig idag!
Köp biljett här>>

PROGRAM

09:45 Välkommen till Landsbyggaredagen (Jenny och Eva)

Tema: INSPIRATION 10:00-12:15
10:00-11:00 Föreläsning: Aaron Axelsson ”Digitaliseringens möjligheter på Landsbygden”
11:00- 12:15 Föreläsning: Nils Grundberg ”Digital marknadsföring – konkreta tips för att skapa tillväxt”
12:15- 13:00 Lunch

Tema: INNOVATION 13:00-17:30
Under eftermiddagen delas ni in i två grupper, ena gruppen deltar i Think Tank, medan den andra får chansen att prata med de coacher som är på plats.
Efter bensträckaren, byter grupperna aktiviteter.
13:00-13:30  Utvecklingsverkstad: Leader Höga Kusten ”Hur skapar vi lönsamma samarbeten”
13:30-15:00 Grupp 1 – Think Tank (vässa er verksamhet genom andra entreprenörer)
13:30-15:00 Grupp 2 – Open Office (coachning från experter)
15:00-15:15 Bensträckare och fika
15:15-17:00 Grupp 2 – Think Tank (vässa er verksamhet genom andra entreprenörer)
15:15-17:00  Grupp:1 Open Office (coachning från experter)
17:00 Öppen panel: Vi bollar gemensamt  vad som kommit fram på coachpassen och i diskussionsgrupperna.
Samtalet avslutas med planering inför Landsbyggaredag del II och vilka delar som vi ska fokusera på.

Tema: NÄTVERK 18:00
18:00 Landsbyggaremiddag

INSPIRATÖRER

AARON AXELSSON

Aaron Axelsson arbetar som head of SEO och vice VD på Brath AB. Han är en av Sveriges främsta sökmotoroptimerare, med 10 års erfarenhet och med stor kunskap om digitalisering. Aaron har en bakgrund som sökmotorkonsult på Pineberry och Head of SEO på Rock Intention. Aaron är uppvuxen i Örnsköldsvik och kommer att föreläsa och coacha om digitaliseringens övergripande möjligheter på landsbygden.

NILS GRUNDBERG

Nils Grundberg har nästan 10 års erfarenhet av att arbeta med digital marknadsföring, varav sex år på Fjällrävens marknadsavdelning, under den period då Fjällräven växte till att bli ett globalt varumärke. Nils har även startat en av Sveriges största friluftsportaler (Outdrr.com). Numera driver han produktions- och contentbyrån Tajga. Nils har rötterna i Örnsköldsvik och på Landsbyggaredagen kommer han att föreläsa och ge konkreta tips om hur du som företagare kan använda digitala kanaler för att skapa tillväxt och nytta i ditt företag.

INSPIRATIONSFÖRELÄSARE (10:00-12:15)

Dagen inleds med en föreläsningar som ger dig handfasta råd om hur du kan vässa ditt erbjudande med hjälp av digitaliseringen. Sökordsexpterten Aaron Axelsson kommer att visa på möjligheterna som skapas genom digitaliseringen och socialmedia-experten och entreprenörer Nils Grundberg kommer att dela med sig av handfasta råd om hur du skapar nytta genom digital marknadsföring.

UTVECKLINGSVERKSTAD (13:00-13:30)

Har du en idé eller projekt du vill förverkliga, eller behöver du extra stöd genom en engagerad förening? I Utvecklingverkstaden får du tips och råd av Leader om vilka utvecklingsmöjligheter som finns i regionen med olika stöd och utvecklingsmöjligheter. Vi kommer även visa på lönsamma samarbeten mellan föreningar och företag som gynnat båda.

THINK TANK (13:30-17:00)

Under Think Tank får ni äntligen chansen att vässa och förbättra er verksamhet genom andra entreprenörer ställer frågor och tipsar om hur ni kan utvecklas för att bli ännu lite bättre.  I Think Tank kommer ni vara flera företag som bollar idéer och diskuterar utmaningar som kan ge förslag på förbättring. Ta chansen att skapa utveckling i er verksamhet genom att få frågorna som ni aldrig kommer på att ställa till er själva.

OPEN OFFICE (13:30-17:00)

Med vår tillfälliga expert-styrelse ”Open Office” får ni en unik möjlighet att bolla affärsidéer och utmaningar med ett flertal experter inom olika områden. Utveckla er verksamhet eller vässa en idé genom att boka in 20 minuters rådgivning per coachtillfälle! I Open Office finns personer med kompetens och erfarenhet inom områdena marknadsföring, affärsutveckling, finansiering, organisation och digitalisering. Se beskrivning av våra coacher längre ner. Önskemål om coacher lämnas när ni anmäler er.

COACHER UNDER OPEN OFFICE

Ta chansen att utveckla din produkt eller tjänst genom våra coachexperter inom marknadsföring, affärsutveckling m.m. som kan ge dig direkt återkoppling på en affärsidé eller utmaning hos din organisation. Här presenterar vi våra coacher till Open Office. Du kan önska vilka du vill träffa när du anmäler dig. Vi kommer att fylla på med fler coacher efterhand.

PEDER SUNDSTRÖM – MARKNADSFÖRING
Peder Sundström är delägare och VD för den prisbelönta fullservicebyrån Devocy, med huvudkontor i Örnsköldsvik och med filial i Stockholm. Med 20 års erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation är Peder något av en expert på att hjälp företag inom många olika sorters branscher med att stärka och förpacka sina varumärken på ett visuellt och strategiskt sätt.  Peder kommer att coacha inom marknadsföring på Landsbyggaredagen den 20 juni.

NILS GRUNDBERG- DIGITAL MARKNADSFÖRING
Nils Grundberg har nästan 10 års erfarenhet av att arbeta med digital marknadsföring, varav sex år på Fjällrävens marknadsavdelning, under den period då Fjällräven växte till att bli ett globalt varumärke. Nils har även startat en av Sveriges största friluftsportaler (outdrr.com). Numera driver han produktions- och contentbyrån Tajga.

JENNY EDVINSSON- PROJEKTSTÖD
Jenny Edvinsson har arbetat med landsbygdsutveckling i mer än femton år, varav tre år på Leader Höga Kusten. Jenny har lång erfarenhet och kompetens kring att guida företag kring affärsutveckling och projektstöd. Med stort känsla för service förmedlar hon en helhetsbild av de möjligheter som finns till buds för att genomföra projekt.

MARIA BRÅTH – ORGANISATIONSUTVECKLING
Maria Bråth är VD och delägare i sökmotoroptimeringsföretaget Brath AB. Maria har lång erfarenhet av att arbeta med organisationsfrågor bl.a. var hon del i att införa sex timmars arbetsdag för sina medarbetare, vilket snabbt blev en världsnyhet. Maria har en lång erfarenhet av att arbeta nära riktigt stora kunder och en känsla och ett engagemang som kan göra ordentlig skillnad på ett företag som växer.

RITHA JONSSON- PROJEKTSTÖD
Ritha Jonsson arbetar på Länsstyrelsen och har en stor erfarenhet och kompetens kring att arbeta med projektstöd. Ritha coachar tillsammans med Jenny Edvinsson för att ge en övergripande bild av möjligheter till projektstöd i vårt län.

AARON AXELSSON – DIGITALISERING
Aaron är en av Sveriges främsta sökmotoroptimerare, med 10 års erfarenhet och med stor kunskap om digitalisering. Aaron har en bakgrund som sökmotorkonsult på Pineberry och Head of SEO på Rock Intention. Aaron är uppvuxen i Örnsköldsvik och kommer att föreläsa om digitaliseringens övergripande möjligheter på landsbygden.

ERICA MARKUSSON- INVESTERINGSNÄTVERK

Erica Markusson är en affärsjurist med hjärta för innovationer och entreprenörens engagemang och värdeskapande företagande. Erica är BizMakers affärsrådgivare i alla frågor som rör finansiering och investerarnätverk.

ANN HOLST- EXTERN KOMPETENS
Ann Holst arbetar i eget företag på heltid sedan 2006. Fokus ligger på utvecklingsfrågor och startar alltid i behoven. Ann genom åren drivit affärsutveckling via skuggstyrelser, mentorprogram och projekt.  Sitter i Styrelseakademiens styrelse och brinner för vikten av extern kompetens.

JAN RÖHLANDER- AFFÄRSUTVECKLING

Jan Röhlander – Affärsrådgivare BizMaker. Men en blandad erfarenhet från eget företagande, näringslivsarbete och besöksnäring kan Jan vara ett bra bollplank. Idag arbetar Jan på BizMaker för att hjälpa idébärare att nå marknaden.

LISA HOLMER- FÖRETAGSSTÖD

Lisa Holmer från Länsstyrelsen har arbetat med företagsstöd för jordbruk och andra landsbygdsföretag i närmare 10 år. Tillsammans med en företagshandläggare från landstinget guidar hon er i stöddjungeln.

CHARLOTTE EHINGER- FÖRETAGSSTÖD

Charlotte Ehinger arbetar med regional tillväxt och handläggning av regionala företagsstöd sedan flera år, först på Länsstyrelsen Västernorrland och numer på Landstinget Västernorrland. För att direkt få svar på vilket stöd som kan vara aktuellt för respektive entreprenör, så kommer Charlotte Ehinger att coacha tillsammans med Lisa Holmer från Länsstyrelsen.

LANDSBYGGARE-FILM

På Landsbyggaredagen kommer du som vill kunna vara med i en film om Vi landsbyggare, där du blir intervjuad om ditt entreprenörskap. Ni kommer att kunna använda filmen i er egen marknadsföring.

LANDSBYGGARE-MIDDAG (18:00)

Efter dagens slut slår vi oss ner runt ett dukat långbord och fortsätter samtalen runt en lokalproducerad middag! Passa på att under avslappnade former ta samtalet från dagen vidare och knyt kontakter som kan hjälpa dig framåt. I slevarna håller Barbro Uhlin från Krogen Skogen.

KROGEN SKOGEN

I det stora tentipitältet dukar Krogen Skogen med Barbro Uhlin vid slevarna upp till en buffé runt lägerelden. Krogen Skogen kommer att bjuda på en smakupplevelse som tar smak av Höga Kustens matkultur och vad skogen har att erbjuda med bland annat svamp och bär.

ÅRETS LANDSBYGGARE

Vi korar årets landsbyggare under middagen.  Årets landsbyggare är ett prestigefyllt pris för någon som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis.

Läs om nomineringarna till Årets Landsbyggare 2017 här>>
Priskategorier: Årets Landsbyggare 1) Entreprenör 2) Entreprenöriell förening 3) Attityd. Det är Leader Höga Kustens styrelse, LAG, som är jury och röstar fram vinnarna.

UTLOTTNING AV STYRELSEUTBILDNING

Glöm inte att ta med ditt visitkort på Landsbyggardagen då du möjlighet att delta i utlottning i vår partner Styrelseakademin Norr som lottar ut en tvådagars styrelseutbildning (värd 6 000 kr) för de som deltar på Landsbyggaredagen.

LANDSBYGGAREDAGEN DEL 2 – HÖSTEN 2017

Under Landsbyggaredagen del 2 förvandlar vi inspiration och diskussion till konkret kunskap till nytta för ditt företag genom handfasta workshops. Inriktning på workshop bestämmer vi gemensamt under avslutande plenumsamtal.