Ungdomscheckar: 20 000 kr för ungas idéer

Är du 16-25 år och vill göra din plats ännu bättre? Har du och dina vänner idéer som ni vill göra verklighet av? Ni kanske vill skapa ett evenemang, rusta upp en plats att hänga på eller något helt annat? Då har ni möjlighet att söka upp till 20 000 kr hos Leader Höga Kusten för att genomföra er idé! 

Ni kanske vill skapa ett evenemang, rusta upp en plats att hänga på eller något helt annat? Då har ni möjlighet att söka upp till 20 000 kr för att genomföra er idé! 

  • Vi är 16–25 år.

  • Aktiviteten genomförs i Sollefteå, Kramfors, Härnösand eller Örnsköldsviks kommun (vi kan tyvärr inte finansiera aktiviteter i centrala Örnsköldsvik). 

  • Aktiviteten är öppen och inkluderande för alla. 

  • Aktiviteten har inget vinstsyfte. 

  • Vi samarbetar med en förening. (Har ni inte någon förening att samarbeta med? Kontakta oss så hjälper vi er!) 

Så här ansöker ni

Det är inte svårt att ansöka: ni beskriver er idé, vilka som ska genomföra den och vad det kostar genom att fylla i ett enkelt formulär tillsammans. Vet ni redan nu vad ni vill göra och vad det kostar kan ni fylla i formuläret direkt, då behöver ni också ha en förening att samarbeta med. Har ni en idé, men skulle vilja ha hjälp och stöttning? Hör av er till oss så hjälper vi er att göra verklighet av idén!

Exempel på vad Ungdomscheckar kan skapa 

Hittills har unga i Höga Kusten bland annat fått finansiering för en konstnärsverkstad, en EPA-träff, motocrossbanan, en festival och en snowpark

Text om Snowpark

Text om motorträff