TALKO – ung ideell kraft

Vill du att unga hörs, trivs och kan påverka? Har du tillsammans med andra en idé för att göra er plats attraktiv för unga?

Scrolla ner för att ta reda på hur ni i er bygd kan få utbildning, nätverk och pengar att satsa på unga!

VILKA KAN VARA MED?

FÖRENINGAR på landsbygden i Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå eller Härnösand som vill…

  • samverka med andra föreningar kring ungas delaktighet på landsbygden
  • stötta unga i sin bygd i att förverkliga sina idéer

UNGA 16-25 år som…

  • har en idé som gynnar unga på landsbygden i Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå eller Härnösand
  • vill jobba för att förverkliga sina idéer tillsammans med andra unga och föreningar

VÅRT ERBJUDANDE

WORKSHOPS & COACHNING

Under två tillfällen träffas vi på plats på er ort för att tillsammans skapa en plats där unga hörs, trivs och kan påverka. Alla som brinner för att bygden ska utvecklas till en bra plats för alla är välkomna att vara med. Med hjälp av konkreta verktyg och exempel från andra bygder diskuterar vi: Vilka utmaningar och styrkor har vi i bygden för att inkludera unga? Hur bemöter vi unga? Vet vi vad unga i bygden vill, kan, vågar? Hur tar vi reda på detta? Hur stöttar vi unga i att förverkliga deras idéer? Hur anpassar vi våra föreningar efter dagens behov?

UNGDOMSCHECKAR & PROJEKTVERKSTÄDER

I projektet finns det ett antal checkar med värde av upp till 20 000 kr, som kan sökas av unga mellan 16 och 25 år i deltagande bygder. Kanske ni vill arrangera en festival? Göra en film om unga? Skapa en beachvolleybollplan? Renovera ett garage för att starta en EPA-grupp? Arrangera en fisketävling? Eller något helt annat? I projektet har ni som har en idé som gynnar unga på landsbygden i Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå eller Härnösand chansen att förverkliga den! Med hjälp av föreningar i bygden och Leader Höga Kusten får unga stöttning att gå från idé till genomförande.

INSPIRATION & KUNSKAPSUTBYTE

Förutom lokala möten får ni även möjlighet att delta i två konferenser, där vi bjuder på inspirationsföreläsningar och utbyte med unga och föreningar från hela Höga Kusten. Exempel på innehåll är – unga som framgångsrikt har drivit egna projekt – experter på ungas delaktighet – föreningar som lyckats engagera unga i bygdens utveckling.

Vill du vara med?

Vill ni som förening lyfta unga i din bygd? Eller har du som ung en idé som du vill förverkliga? Hör av dig via formuläret, eller genom att kontakta oss via Facebook Messenger.

Du kan även ringa eller skicka sms till Felicia på
070-563 0978

Vad vill du förverkliga? Beskriv din idé så hör vi av oss.