TRÄFFA VÅRA LANDSBYGGARE!
Är det på landsbygden du vill bo och leva? I filmen får du träffa fem olika Landsbyggare som också började med en en längan och en dröm att förverkliga ett liv på landsbygden i Höga Kusten.

VILL DU OCKSÅ BLI EN LANDSBYGGARE?
I filmen får du Landsbyggarnas bästa tips för att våga ta steget och förverkliga en idé eller verksamhet på landsbygden i Höga Kusten.

INSPIRERAS AV LANDSBYGGARE 2018
Träffa nio Landsbyggare som tog steget och förverkligade ett liv på landsbygden.

BLI EN LANDSBYGGARE
Träffa nio Landsbyggare som ger sina bästa tips för att förverkliga en idé eller verksamhet på landsbygden.

LOGOSOL är det Härnösandbaserade familjeföretaget som är marknadsledande inom småskalig träförädling med produkter som mobila sågverk.

Stringo är familjeföretaget som tillverkar den världsledande fordonsflyttaren som skeppas från Nyland ut över hela världen.

Docksta Sko har tillverkat slippers och skor sedan 1923 i den lilla byn Docksta. Skorna tillverkas för hand utifrån ett genuint hantverkskunnande.

Energy Sourcing Technology är konsultföretaget i Docksta som utvecklat det första systemet för att göra automatiska elaffärer på Nasdaq.

Ulvö Hotell är det personliga gastrohotellet på vackra Ulvön, som kröns av restaurangen som skapar magi på lokala råvaror.

 Genom sitt samarbete med lokala leverantörer i Nordingrå lyckas Gårdsbutiken med sin white guide-utsedda restaurang med att bjuda på smaken av Höga Kusten. I I butiken kan man köpa deras egentillverkade delikatesser som marmelad, saft och sylt.

Jonna Jinton är konstnären och influencern som med sina magiska bilder och texter når ut till hela världen från sitt hus i vackra Grundtjärn.

Hernö Gin har utsetts till världens bästa gin och ginproducent två år i rad. Familjeföretaget hämtar mycket smaker från naturen runt knuten i den lilla byn Dala.

FriluftsByn har snabbt gått till att vara en mötesplats för friluftsliv i Sverige. Företaget lockar nu besökare från hela Sverige och världen för att upptäcka det vackra världsarvet.

SJÄLANDERS ÅKERI
Själanders Åkeri i Näsåker är familjeföretaget som drivit åkeri i fyra generationer och som på några år dubblat sin omsättning och personalstyrka. De bidrar med sitt lokala engagemang till en levande landsbygd.

Vi kan vi hjälpa dig ett steg på vägen.
Beskriv vad du har för idé så hjälper eller lotsar
vi dig vidare. Fyll i formuläret här.

Leader Höga Kusten är en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling och kan hjälpa dig  som företagare eller förening att förverkliga idéer och projekt på landsbygden i Höga Kusten. Vi driver även projekt Landsbyggare, entreprenörer som skapar sysselsättning och en levande landsbygd i Höga Kusten. Med Landsbyggare projektet vill vi skapa inspiration och gemenskap genom Landsbyggare dagar och att visa bilden av en kreativ landsbygd som sprudlar av drivkraft och liv.