DRÖMMEN OM ETT EGET GINDESTILLERI PÅ LANDET
– blev en internationell framgångsaga

 Hernö Gin är en dröm som besannats. Min passion för gin grundades när jag jobbade som bartender i London. Den har också fört mig på en resa världen över i kunskapstörst och jakt på inspiration. Och den har landat i insikten att allt du vill är möjligt bara du tror på att det går. Hernö Gin är beviset.

När jag tillsammans med min fru köpte den 1800-talsgård där destilleriet i dag är uppfört kastade jag ankare och grundade Sveriges första renodlade gindestilleri här i Dala utanför Härnösand. Det här är platsen där jag vill leva och verka. Platsen där jag vill se mina barn växa upp i trygghet. Platsen där jag hämtar kraft och inspiration till ett framgångsrikt företagande i den vackra natur jag har inpå husknuten. Här skapar jag Europas mest prisbelönta och världens bästa gin tillsammans med mina medarbetare.

Landsbygden är viktig för stadens utveckling.

Allt fler människor på jorden bor i städer. Och det är i städerna merparten av konsumtionen sker. Men vi måste komma ihåg att huvuddelen av basproduktionen för vår överlevnad sker på landsbygden och en levande landsbygd är en förutsättning för en hållbar stad. Därför är det viktigt att ge företagare på landsbygden rätt förutsättningar att bedriva affärsverksamhet som är lönsam, effektiv och konkurrenskraftig.

Ett privilegium att bo på landet och ha världen som marknad.

Jag ser det som ett stort privilegium att ha möjligheten att åtnjuta alla fördelar med att bo på landsbygden samtidigt som jag har världen som arbetsplats. Hernö Gin har sedan starten 2011 blivit ett internationellt känt varumärke som lockar besökare från hela världen och ett lönsamt företag som bidrar till sysselsättningen i regionen. Det är mitt bidrag till en hållbar destinations- och näringslivsutveckling i Härnösand och Höga Kusten.

Lär dig mer om Hernö Gin>>