Ung i höga Kusten

Hänger du mycket i sociala medier? Och tycker att Höga Kusten är ett härligt ställe att bo på? Då kan du söka Höga Kustens förmodligen roligaste sommarjobb! Är du mellan 16-25 år, bor på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå eller Örnsköldsvik och vill spendera sommaren med att dela med dig av ditt liv i sociala medier – läs vidare!

VAD INNEBÄR UPPDRAGET?

 • Tillsammans med fyra andra unga delar du bilder, filmer eller texter om din vardag som ung på landsbygden i Höga Kusten. Du ”äger” under två veckor vårt instagramkonto @ungihogakusten och postar inlägg med hastags #ungapålandsbygden och #ungaihögakusten.
 • Vad du delar bestämmer du själv. Det kan till exempel handla om dig själv, dina fritidsintressen, din familj eller vänner, smultronställen eller saker du engagerar dig i.
 • Under ”dina veckor” delar du minst fem inlägg per vecka med bilder/film/text från ditt liv på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå eller Örnsköldsvik. Vi ser gärna att du använder stories också.
 • Du postar under några av veckorna 25-26, 27-28, 29-30 eller 30-31.
 • Uppdraget startar med en obligatorisk digital uppstartsträff inklusive sociala medier-utbildning med Elna Dahlstrand 23 juni. I mitten av sommaren kommer det också finnas möjlighet att delta på en uppföljande träff med Elna.

VAD FÅR DU?

 • Uppdragsersättning.
 • Digital utbildning och coachning kring platsvarumärke och sociala medier.
 • Nätverk bland andra unga landsbygdsinfluencers i Höga Kusten och Sverige.
 • Genom spridning via Leader Höga Kustens kanaler större synlighet av dina sociala media kanaler (om du vill).

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta Felicia Edholm, felicia@leaderhogakusten.se / 070-563 09 78.

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta Felicia Edholm, felicia@leaderhogakusten.se / 070-563 09 78.

VEM SÖKER VI?

 • Du bor på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå eller Örnsköldsviks kommun.
 • Du är mellan 16 och 25 år
 • Du gillar att uttrycka dig via sociala medier och att berätta om ditt liv, dina fritidsintressen, platsen där du bor och människor du umgås med.

Vi strävar efter att sätta samman en grupp som är blandad i geografisk utbredning, kön, etnisk bakgrund, ålder, intressen.

Ansök till sommarjobbet innan 5 juni!

Förra årets landsbygdsinfluencers

Nedan kan du se vilka som delade med sig av sin sommar i Höga Kusten förra 2021:

NAMN: Alithy Djiemo
ÅLDER: 16
KOMMUN: Kramfors
INSTAGRAM: @alithy.d
YOUTUBE: alithy.d
Pinterest: alithy.d

”Hej! Mitt namn är Alithy Mikaela Djiemo och jag är en 16 årig tjej som bor i Kramfors. På fritiden brukar jag filma, vara med vänner och fotografera. Jag tycker även om att delta i olika grupper som arbetar för att kunna lyfta upp ungas röster. Nu i sommar tänker jag dela med mig av den fina naturen här i Västernorrland, olika platser man kan besöka och lite av min vardag.”

NAMN: Amanda Oskarsson
ÅLDER: 25
KOMMUN: Örnsköldsvik
INSTAGRAM: @gardenibyviken

”Hallå, Amanda här! Bor tillsammans med min sambo och våra 3 katter på en gård i Byviken utanför Örnsköldsvik. Här renoverar vi lite eftersom tiden går med en förkärlek till det lantliga och alla gamla ting. På Instagram som ”gardenibyviken” delar jag med mig av vårt liv här och tankar kring det fantastiska landsbygdslivet.”

NAMN: Arvid Linde
ÅLDER: 19
KOMMUN: Sollefteå
INSTAGRAM: @arre_linde

”Tjena! Jag heter Arvid Linde och bor i Näsåker, en liten by utanför Sollefteå kommun. Jag kommer fokusera på min intressen, träning och fotografi. Jag vill visa all den vackra naturen Näsåker har, samt min vardag här på byn.”

NAMN: Fanny, Klara & Maja Källström
ÅLDER: 25, 25, & 22
KOMMUN: Härnösand
INSTAGRAM: @angermanlandia

”Vi är tre systrar som renoverar två gamla hus i Höga kusten. På vårt konto Angermanlandia får ni följa vår renoveringsresa! Det blir också mycket musik och andra äventyr, då vi alla är musiker.”

NAMN: Jonas Sundström
ÅLDER: 23
KOMMUN: Kramfors
INSTAGRAM: @sundströmsskog

”Hej! Jag heter Jonas Sundström och kommer från Nordingrå, Höga Kusten. Jag driver ett eget företag som heter Sundströms Skog & Grönyta. Om ni följer mig så kommer ni få se min vardag, både från fritid men även jobb jag utför och alla vackra platser jag får se.”

För att se alla inlägg – följ #ungihögakusten

Klicka på ikonen för att komma till #ungihögakusten