KROPPARNAS PLATSER OCH LJUDET AV IS

Det här skulle kunna vara en text som handlar om kärleken till ljudet när isen lägger sig på en liten sjö bland granar. Men det är, också eller istället, en text om konst, om ålder, sexualitet, identitet och om kroppars kopplingar till platser.

LÄS HELA ARTIKELN>>

ENSAM ÄR INTE STARK
För en tid sedan arrangerade Härnösands stift, där Höga kusten ingår, konferenser om Svenska kyrkans roll i glesbygd. Förtroendevalda, anställda och ideella från stiftets församlingar möttes och delade erfarenheter och framtidstankar.
Vi fick höra om goda initiativ för företagande och social gemenskap, om livskvalitet i det naturnära livet, om människor som bytt stadens snabba puls mot ett liv med mer tid för familj och fritid..

LÄS HELA ARTIKELN>>

SVERIGE BEHÖVER EN NY STORY
Sverige behöver en ny Story. Den gamla funkar inte längre. Den som hela tiden sätter stad och land mot varandra och som får politiker och oss medborgare att tänka och känna därefter. Att det ena är bättre eller sämre, när det helt enkelt handlar om olika livsval. Men hur lätt är det egentligen att välja? Jo, numera har det börjat ordna upp sig. Men tills nu. Tills nu har allt styrts mot staden vilket har förstärkt urbaniseringen och gjort den till en naturlag, eller åtminstone en upplevd naturlag.

LÄS HELA ARTIKELN>>

ATTITYDEN EN NYCKEL FÖR ATT LYFTA LANDSBYGDEN
Många drömmer om en vardag med mer tid och livskvalitet, närmare naturen. På landsbygden finns allt detta. Det är hög tid att göra upp med staden som norm! Vi vill se fler attitydsprojekt, med mer resurser och samordning, för att förstärka den positiva bilden av landsbygden och få fler att välja en modern, hållbar livsstil som får hela Sverige att leva.

LÄS HELA ARTIKELN>>

SVERIGE SKA VARA ETT LAND SOM HÅLLER IHOP
Sedan Sverige en gång i tiden var ett väldigt fattigt land har vi gjort en resa att vara stolta över. I dag är vårt land ett av de mest innovativa, konkurrenskraftiga och jämlika i Europa.

LÄS HELA ARTIKELN>>

MIN VÄG TILL LANDSBYGDEN

”Ofta får jag frågan vad det är som driver mig vidare i kampen för landsbygden.Svaret är enkelt.”

LÄS HELA ARTIKELN>>

DIGITALISERINGEN ÖPPNAR FÖR DRÖMMAR OCH DRIVKRAFT PÅ LANDSBYGDEN
Digitaliseringen öppnar upp för nya drömmar. Ett liv nära naturen med lugnet utanför stugknuten går idag att förena med ett meningsfullt jobb och möjligheter att utvecklas. Våga dina drömmar. Bli en Landsbyggare du med.

LÄS HELA ARTIKELN>>

DRÖMMEN OM ETT EGET GINDESTILLERI PÅ LANDET
– blev en internationell framgångssaga

Hernö Gin är en dröm som besannats. Min passion för gin grundades när jag jobbade som bartender i London. Den har också fört mig på en resa världen över i kunskapstörst och jakt på inspiration. Och den har landat i insikten att allt du vill är möjligt bara du tror på att det går. Hernö Gin är beviset.
LÄS HELA ARTIKELN>>

DEN KREATIVA LANDSBYGDEN

För fem år sedan levde jag i villfarelsen av att det var i städerna jag måste bo för att få verka kreativt. Bilder på jordbrukare, mäktiga vyer utan människor och ett evigt prat om att man fick för lite uppmärksamhet förstärkte bilden. Jag kunde inte ha mer fel. De sista fem åren har jag fått lära mig att landsbygden är en helt makalöst kreativ plats och jag trivs som aldrig förr.
LÄS HELA ARTIKELN>>

LANDSBYGDEN SKAPAR KREATIV INNOVATION I BILINDUSTRIN

Historien om Stringo är en osannolik resa som numera knyter band till många av världens större städer, i bland annat USA, Europa och Asien. Vi verkar inom en av de mest innovativa branscher som finns, där utvecklingen driver vårt samhälle framåt på flera plan. Framtiden för bilindustrin engagerar globalt.  Kontrasten från den globala till utsikten från mitt kontorsfönster är därför många gånger overklig, men ofta högst påtaglig.

LÄS HELA ARTIKELN>>

KAN DU HÅLLA UTKIK EFTER ETT HUS TILL MIG?

”Kan du hålla utkik efter ett hus till mig. Jag vill flytta till Höga Kusten”. Jag börjar tappa räkningen på hur många gånger jag fått frågor som denna. Hemvändare och folk på jakt efter nya hem som ser kraften och potentialen i de bygder jag kallar hemma.
LÄS HELA ARTIKELN>>

TÄNK OM DU BARA SLÄPPER ALLT OCH KÖR?
Vad gör du av dina idéer? Skriver du ned dem och väntar på inspiration? Pratar du med alla du känner tills du glömt bort din första tanke? Eller googlar du fram en business canvas och sätter igång?

LÄS HELA ARTIKELN>>

Vi kan vi hjälpa dig ett steg på vägen.
Beskriv vad du har för idé så hjälper eller lotsar
vi dig vidare. Fyll i formuläret här

Leader Höga Kusten är en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling och kan hjälpa dig  som företagare eller förening att förverkliga idéer och projekt på landsbygden i Höga Kusten. Vi driver även projekt Landsbyggare, entreprenörer som skapar sysselsättning och en levande landsbygd i Höga Kusten. Med Landsbyggare projektet vill vi skapa inspiration och gemenskap genom Landsbyggare dagar och att visa bilden av en kreativ landsbygd som sprudlar av drivkraft och liv.