Pressmeddelande

Förra årets landsbyggare: Viksjö Mat & Nostalgi, Noramacken ek. förening, Mats & Karin Musik & Möten och Jonna Jinton.


Finalister till Årets Landsbyggare 2019 utsedda


Nu är finalisterna till det prestigefyllda priset Årets Landsbyggare 2019 i fyra kategorier utsedda. Det är tredje gången som Leader Höga Kusten uppmärksammar landsbygdens hjältar i Höga Kusten. De drivna företagarna och människorna som sätter området på kartan och som driver utvecklingen framåt. Landsbyggarna – de som bygger landet! Vinnarna koras den 26 september på ett av höstens stora entreprenörsevent i Höga Kusten.

  • Vi har fått in så många nomineringar – närmare 70 stycken! Säger Jenny Edvinsson, verksamhetsledare för Leader Höga Kusten. Allmänheten kunde vara med och nominera och det märks att det finns en oerhörd stolthet över det arbete som företagare, föreningar och andra eldsjälar lägger ner för att utveckla sin bygd!

Allmänheten nominerar och en välrepresenterad jury utser
Årets Landsbyggare är ett årligt pris för någon som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Priset utses i fyra olika kategorier. I år har nomineringsprocessen har varit öppen för alla i Höga Kusten och det är Leader Höga Kustens styrelse, även kallad LAG, som är jury och röstar fram finalister och vinnarna i respektive kategori. LAG består av 16 representanter från alla Höga Kustens fyra kommuner. Ledamöterna representerar kommunernas näringslivsavdelningar, regionen, turismsektorn, organisationer för de gröna näringarna, Västernorrlands idrottsförbund, föreningslivet och näringslivsorganisationer i hela Höga Kusten. (Här ser ni vilka som är ledamöter och vilka organisationer de representerar)

Landsbyggarna syns i hela Sverige

 

Årets Landsbyggare 2019

Årets Landsbyggare utses inom fyra kategorier och dessa är finalister:

1)  Årets Landsbyggare – Entreprenör
Nominerade: Strutsfarmen, Gerdal, Mats Löfroth, Hotell Höga Kusten & Björkudden Hotell & Restaurang, Markus Edlund, Marcus Edlund Svets & Smide, Myckelgensjö.

2)  Årets Landsbyggare – Förening
Nominerade: Sollefteå Skidor, Samverkandeföreningar i Edsele, Föreningen Urkult, Näsåker

3)  Årets Landsbyggare- Attityd
Nominerade: La Linda, Linda Hörnfeldt, Influencer, Örnsköldsvik, Jon Hillgren, Hernö Gin, Härnösand, Frida Karlsson, Skidåkare, Sollefteå

4)  Årets Landsbyggare- Unga Landsbyggare
Nominerade: Paulina West, Lantbrukare och Influencer, Nordingrå, Robin Hörnkvist, Scenklart, Husum, Linnea Korpi och Peter Landgren, Facebookgruppen Sollefteå Ödehus

Finalisternas motiveringar hittar ni här!

Prisutdelning 26 september
Den 26 september kan man ta del av tävlingen Årets Landsbyggare som går av stapeln vid på Björkudden Hotell och restaurang – med Höga Kustenbron som fond. Under kvällen möts entreprenörer, föreningar och andra med intresse för Höga Kustens landsbygd för att umgås, mingla och utvecklas tillsammans. Begränsade platser och anmälan krävs.

MER OM ÅRETS LANDSBYGGARE:

All information om kriterier, motiveringar, program och nominerade till Årets Landsbyggare 2019 hittar du här: http://www.leaderhogakusten.se/aretslandsbyggare2019/

(Film om utdelningen 2018 finns här: http://www.leaderhogakusten.se/arets-landsbyggare-2018/)

För frågor kontakta: Projektledare Eva Jilkén tel +46(0)73 946 46 20, eva@leaderhogakusten.se