INSPIRATIONSFÖRELÄSNING: ATT SKAPA EN ATTRAKTIV PLATS

Vi vet alla vikten av att arbeta med attityder, utmana normer och skapa en positiv bild av landsbygden. Vi vet också att en attraktiv plats lockar människor, drivna företagare och bidrar med en önskan om att leva på landsbygden. Men hur gör man? Och var börjar man? Passa på att boka den kostnadsfria inspirationsföreläsningen ”Landsbyggare lyfter Landsbygden” om metoden för att skapa en attraktiv plats som lockar kapital, kompetens och kunskap till landsbygden.

Nationellt begrepp

Landsbyggare har blivit ett nationellt begrepp och en etablerad metod för att skapa en attraktiv landsbygd. Under 2020 ansluter flera andra regioner runt om i Sverige till konceptet. Sedan kampanjen släpptes 2018 har 19 landsbyggare porträtteras, ”Vi Landsbyggare” nominerats till Placebrander of the Year 2019 och över 2,3 miljoner människor har inspirerats av bilderna och filmerna från livet som Landsbyggare. Nu vill nå ut till fler så att vi gemensamt kan förändra bilden av landsbygden och visa möjligheterna som finns och beger oss ut på föreläsningsturné.

Inspirationsföreläsning
Under föreläsningen berättar vi om metoden och delar med oss av våra bästa tips och konkreta exempel. Vi avrundar med en introduktion till Landsbyggareguiden. En digital handbok och steg för stegguide som tar er från inspiration till handling i arbetet med att skapa en attraktiv plats.

Boka er föreläsning nu!

Du som är nyfiken på metoden eller som vill starta upp Landsbyggare i sitt område hör av dig till oss så bestämmer vi ett datum när vi kommer ut till er. Bra att veta är att inspirationsföreläsningen är kostnadsfri.

Välkommen att höra av er!

/Eva Jilkén och Jenny Edvinsson

Intresserad av att boka?
Kontakta eva@leaderhogakusten.se 0739-464620
Mer inspiration: www.landsbyggare.se och Instagram-kontot Landsbyggare

Sagt om Landsbyggare och våra föreläsningar

Röster från SKL:s Landsbygdskonferens 15 oktober 2019.

”Jätteinspirerande att få en annan röst av landsbygden”

”Jag har följt Landsbyggare ett tag och blir själv lockad att flytta ut på landsbygden efter att ha följt entreprenörerna som valt att skapa sitt liv på landsbygden”

”Till vår region tar vi med oss vikten att samla entreprenörer för att för att kunna sprida budskapet vad vi kan ge för stöd”.

Urval av sammanhang där vi har föreläst om Landsbyggare

– Hela Sverige ska Leva årskonferens (Februari 2020)
– EU institutioner/Post 2020: Local action in a changing world (Bryssel, december 2019)
– SKL: Årets stora landsbygdskonferens (oktober 2019)
– Landsbygdskonferensen Höga Kusten (september 2019)
–  European Network for Rural Development (ENRD) Seminarie `LEADER: Acting locally in a changing world`(oktober 2018)

Nominerade till ”Placebrander of the Year” 2019

Att skapa sitt eget liv på platsen där man vill leva. Att se möjligheterna och genomföra dem.
Att låta drivkraften och passionen styra och att dela den med andra. Det är att vara Landsbyggare! Inspireras av fler Landsbyggare på www.landsbyggare.se

Leader Höga Kusten är en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling och kan hjälpa dig  som företagare eller förening att förverkliga idéer och projekt på landsbygden i Höga Kusten. Vi driver även projekt Landsbyggare, entreprenörer som skapar sysselsättning och en levande landsbygd i Höga Kusten. Med Landsbyggare projektet vill vi skapa inspiration och gemenskap genom Landsbyggare dagar och att visa bilden av en kreativ landsbygd som sprudlar av drivkraft och liv.

Click here to add your own text