Ungdomscheck blev startskottet för en motorgård och samlingspunkt i Kramfors

Young Wheels är en ungdomssektion i Kramfors motorklubb. Idag har de en egen motorgård där de kam meka med bilen, spela simulator, kolla på film eller bara umgås.

Det hela började för 4 år sedan då Sofia Wolfenstein insåg hur många motorintresserade ungdomar det finns i Kramfors och att de har ingenstans att hålla till eller nått gemensamt att göra.

Sofia hade koll på Leader Höga Kustens ungdomscheck på 20 000 kr. På Folkracebanan frågade hon några ungdomar vad de skulle hitta på om de hade 20 000 kr och där och då startade resan mot en egen motorgård.

Filmen ovan är valda delar ur en längre film gjord av Filip Gepertz.  och vill ni se hela filmen hittar ni den här.

För de 20 000 kr från Leader Höga Kusten ordnade de en epaträff och efter epaträffen satte de sig ner och funderade på hur de ska gå vidare. Ganska snabbt landade de i att det är en lokal och samlingsplats de är i behov av. För att få kolla finansiering  sökte de och fick förstudiestöd från Leader Höga Kusten. I förstudie kom de fram till en rad olika finaniseringsmöjligheter, där bland annat Allmänna arvsfonden fanns med.

Under hösten 2021 blev ansökan till Allmänna arvsfonden beviljad och de fick stöd med ca 3 miljoner kronor för att kunna skapa mötesplatsen.

– ”Young Wheels arbete är otroligt häftigt att följa! Deras målmedvetenhet och genomförandekraft är imponerande, tänk att ett litet ekonomiskt stöd på 20 000 kr kan leda till en motorgård för flera miljoner” säger Felicia Edholm projektledare och projektcoach på Leader Höga Kusten