Projektstöd inom lokalt ledd utveckling

Här kan du läsa om projektstöd som kan sökas inom lokalt ledd utveckling. Detta förutsatt att projekten bidrar till utveckling i det egna leaderområdet enligt den utvecklingsstrategi som finns för området.

Vem kan söka stöd?

Organisationer, föreningar, företag och myndigheter som bidrar till att främja utvecklingen i ett leaderområde kan söka stöd.

Privatpersoner kan inte söka stöd.

När kan stöd sökas?

Projektstöd söks genom Jordbruksverkets e-tjänst som öppnade den 28 januari 2016 (obs! öppnar ej för en fullständig ansökan förrän senare). Leaderområdernas möjligheter att handlägga ansökningar beräknas öppna den 14 mars 2016. I ett första skede ska ni alltid kontakta ditt leaderområde för att få information om hur ni kan söka projektstöd. Leader Höga Kusten tillämpar en intresseanmälan som ett första steg för att ansöka om projektstöd – kontakta verksamhetsledaren för mer information.

Vad kan ni få stöd för?

Det går att få stöd för projekt som bidrar till utveckling i det egna leaderområdet enligt den utvecklingsstrategi som finns för området. De som söker måste också bidra med eget arbete eller privata pengar. Stöd kan ges för

  • projekt som är till nytta för många människor i området
  • projekt som ger förutsättningar för företagsutveckling, boendemiljö, kunskap, service eller landsbygdens attraktivitet
  • projekt som är till nytta för enskilda företag eller till samarbetande företag.

Observera att stöd inte går att få stöd för redan befintlig verksamhet.

Hur söker ni stöd?

Börja alltid med att kontakta ert leaderkontor.

I vissa områden finns paraplyprojekt

I vissa leaderområden kommer LAG ha så kallade paraplyprojekt. Ett paraplyprojekt har ett tydligt tema och innehåller flera mindre delprojekt. Syftet är att förenkla administrationen för de som söker stöd för mindre projekt som ryms inom paraplyprojektet.

Källa: Jordbruksverket

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *